БУДИМПЕШТА - продолжен викенд и Божиќен Панаѓур - 21 - 24.11.2019

Почитуван како еден од најубавите градови во Европа, неговото светско наследство ги вклучува двата брега на Дунав, Замокот Буда, Авенијата Андреси, Плоштадот на хероите и Милениум метрото коешто претставува второ најстаро метро во светот.

Прочитај повеќе

KOPAONIK SKI OPENING 2019/2020

Традиционално отворање на новата ски сезона 2019/2020 на Копаоник закажанo за 5-8 декември 2019 година. Манифестацијата SKI OPENING за прв пат е одржана во 2010 година, а по пример на слични настани во популарните европски скијачки центри, со цел на симболичен начин да се одбележи отворањето на ски сезоната во Копаоник.

Прочитај повеќе

BOMO PREMIER LUXURY MOUNTAIN RESORT

Овој луксузен хотел е номиниран за најдобар хотел во Бугарија во 2010 година од страна на „World Travel Awards“, кој ја доделува најпрестижната награда во светот на туристичката индустрија. Тој ја освои наградата за најдобар хотел во Банско во категоријата 5 * за 2009/2010 година, како и за најдобриот Спа хотел во Бугарија во 2010 година.

Прочитај повеќе