Сепак е можно наскоро да се оди на одмор во странство

Мицотакис предложил границите за туристички патувања да се отворат на 15 јуни. Тој изразил надеж дека и покрај здравствената криза, Грција ова лето традиционално ке ја посетата голем број туристи од Балканот.

Прочитај повеќе

БУДИМПЕШТА - продолжен викенд и Божиќен Панаѓур - 21 - 24.11.2019

Почитуван како еден од најубавите градови во Европа, неговото светско наследство ги вклучува двата брега на Дунав, Замокот Буда, Авенијата Андреси, Плоштадот на хероите и Милениум метрото коешто претставува второ најстаро метро во светот.

Прочитај повеќе

СИНГАПУР - ГРАДОТ НА ИДНИНАТА

Денес, Сингапур е светски центар на образованието, финансиите, здравството, човечкиот капитал, иновациите, логистиката, производството, технологијата, туризмот, трговијата и транспортот. Сингапур се вбројува меѓу најбезбедните, нај конкурентните и најмалку корумпираните земји во светот. Според " Индекост на демократија"

Прочитај повеќе